Banker lovas 50 miljarder Ska stärka lånemöjligheterna.

 
Sitter och undrar. Bankernas slarv med pengar sätter oss skattebetalare på bajspottan rejält. Nu funderar de flesta storbankerna på nyemissioner. Om ingen privat investerare vill handla dessa nya aktier så har staten lovat att köpa.
 
Det påminner mig om när vi skulle sälja kakor i mellanstadiet. Vi hade bestämt att vi skulle åka på klassresa och alla snorisar hade fått i uppgift att sälja typ en miljard kakburkar (så kändes i alla fall) men det var kanske 40 stycken. Jag gick runt i kvarteren med en växande gråtklump i magen. Ingen jävel ville ju köpa. Det slutade med att mamma och pappa köpte typ tio kakburkar var……..
 
Staten är bankernas mamma och pappa. Det är bara att gå dit och gråta riktigt riktigt mycket så får man mera pengar. Visst staten ställer krav, men vilken bankman bryr sig…på riktigt?
 
Skicka en bank i putten vetja! Så ska vi se på jävelberg! 
Annonser

En reaktion till “Banker lovas 50 miljarder. Vart ska vi ta alla slantar i från?

  1. Staten har följande alternativ;- Låna pengar från andra länder.- Ta från övrig statsbudget.- Låta sedelpressarna gå och trycka mer pengar.Att låna pengar är det många länder som behöver i dagsläget, de länder som har en massa pengar är Kina, Ryslland och givetvis alla Oljeshejkar. Att ta pengar från andra utgiftsposter är nog det som de allra minst vill göra. Att låta sedeltryckeriet gå varmt kommer bara att spä på inflation på sikt och därmed högre räntor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s