Do it! Så heter en klädbutik i Östersund. Lite ballt, lite coolt, lite international stor of mystery så där. För 30 år sen ja, inte nu! Gör om och gör rätt!  Skulle jag öppna en klädbutik i dag så skulle jag kalla den ”Independent garments inc” eller ”The international clothes conspiracies”  eller ”Panthouse” eller ” Bring me the fxxxing shirt” eller ”Jeansvegas”….listan kan göras lång.

Nu hamnade jag i ett sidospår. Såg ett inslag på nyheterna i går att en manifestion ska ske runt om i världen. Stora städer och stora byggnader i världen ska släckas ner under viss tid för att spara el och visa den goda viljan att kanske spara mera energiresurser på vår jord.

Tilltaget är gott och beundransvärt tycker jag och blir därför rejält irriterad när ett käckt litet moderatborgarråd visar nunan i rutan och säger: ”Stockholm ska inte vara med på ett sånt jippo. Vi tror på att vidareutveckla vår belysning och förbrukning mot mer energisnåla lampor etc.”

Hallå, det var väl ändå inte det som var frågan. Om världen släcker ner under en kortare tid för att manifestera att vi kan ska ta det lugnt med energiförbrukningen så att den räcker längre till oss alla så är det hedervärt och i mina ögon coolt.  Till och med Vegas kommer att släcka ner. Men inte Stockholm. Jo, slottet tänker släcka ner sin fasadbelysning.

Way to go slottet!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s